סיבה או תירוץ למה אפשר לעגל פינה פה או לוותר בארוחה ההיא. אבל למען האמת, ניהול אורח חיים בריא כולל שגרה וגם יציאה מהשגרה. הכל עניין של מינון והתנהלות נכונה. אז איך באמת נכון לנהל את הקושי, להתמודד עם רגעי משבר, וגם מהי הדרך הנכונה והבטוחה ביותר לנהל ירידה במשקל? כתבנו כמה טיפים שיעזרו לכם בתהליך!
החלטתם לעשות שינוי ולהתחיל להקפיד על תזונה, ואולי גם לרדת במשקל בריאה (לקריאה על קשת המזון לתזונה בריאה תוכלו הקליקו כאן). אבל כמו שכולנו יודעים, שינויים לא קורים בן לילה והסתגלות לשגרה חדשה היא תהליך שדורש זמן ומאמץ.
כדי להקל על התהליך ולהפוך אותו לאפשרי יותר, חשוב מאוד להקדיש כמה דקות ולהבין איך נכון
בשבילכם לנהל את התהליך, ולהתאים אותו להעדפות שלכם ולאורח חייכם. לשם כך כתבנו כמה דרכים להתמודדות עם רגעי משבר בתהליך הירידה במשקל שיעזרו לכם לחזור למסלול ולאורח חיים בריא:
1. התאימו את התזונה אליכם ולאורח החיים שלכם:
השקיעו זמן ברשימת הסופר ובחרו בחירות נכונות כדי להנגיש לכם מזונות בריאים שאתם אוהבים. עם זאת, הקפידו לרענן את הרשימה- גיוון הוא חלק משמעותי גם באספקת מגוון ויטמינים ומינרלים וגם בהוספת עניין לתפריט היומי. נקודה נוספת- מספר הארוחות ביום הוא לא קבוע לכלל האוכלוסייה. ישנם אנשים שאורח החיים שלהם מתאים למספר ארוחות קטן אך בנפח גדול, ואילו לאחרים יתאים יותר ארוחות קטנות המפוזרות לאורך היום.
2. מצאו את נקודת המשבר שלכם:
חשבו מה המוביל למשבר- האם מדובר בלחץ שגורם לאכול יותר, הרגל שקשה להיפטר ממנו, לוח זמנים צפוף, מרווחי ארוחות גדול מידי, נפח ארוחות קטן מידי או אירוע מסוים. מציאת נקודת המשבר תעזור להתכונן למשברים שעלולים לקרות בעתיד ולעבור אותם בהצלחה. למשל ייתכן וחשק לעוגייה ליד הקפה נובע מהרגל ולאו דווקא כי אתם רעבים. שאלו את עצמכם לפני האם אתם רוצים עוגייה כי אתם רעבים או שהחשק נובע מההרגל.
3. תסלחו לעצמכם
משבר לא צריך לגרום לשבירת תהליך! תהליך כולל בתוכו עליות וגם מורדות, והגיוני שיהיו
נפילות כחלק מהדרך למטרה. אל תיתנו לנפילות לגרום לכם להרגיש רע- תסלחו לעצמכם
והמשיכו בתהליך.
4. העריכו מחדש את המטרות שלכם
קבעו לעצמכם מטרה אחת גדולה ומטרות ביניים קטנות. קביעת מטרה גדולה המחולקת
למספר מטרות קטנות תקל על הדרך שלכם ותיתן לכם מוטיבציה להגיע למטרה הגדולה עם
כל הגעה למטרה קטנה. וודאו שהמטרות ריאליסטיות, ברות השגה ומתאימות לכם.
5. קבלו תמיכה
היעזרו במשפחה, חברים או עזר מקצועי. הם יכולים לתת לכם עצות, אוזן קשבת, כתף
להישען עליה ועידוד להגיע למטרה.
6. תכננו מראש
תכננו מראש את הארוחות המרכזיות וארוחות הביניים כדי להימנע מבחירות אימפולסיביות.
תכנון מראש מסייע בבחירות חכמות ובריאות יותר בתזונה.
7. היעזרו ב- EATLESS!
בעת המשבר, קחו סוכריית EATLESS, הסוכריה בעלת השפעה מהירה התסייע לכם בירידה בחשק למתוק ותקל על תחושת הרעב. הסוכרייה מהווה פתרון זמין לרגעי השעמום בפה, מעניקה תחושת אנרגיה, מורידה את החשק למתוק ומקלה על תחושת הרעב. בכך מסייעת בניהול משברים בזמן הירידה במשקל ואף מסייעת לתהליך.
Comments