*2635 מוקד הזמנות ארצי
מידע מקצועי על רכיבי איטלס
איטלס פותח על ידי אנשי מקצוע המובילים בעולם בתחום תוספי התזונה בכדי להיות קל לשימוש ויעיל. קיבצנו לכם פה מידע מקצועי ומפורט על כל רכיב ורכיב בפורמולה בצירוף המחקרים שנעשו עליהם.
אל קרניטין
קרניטין מופק מחומצות אמינו (אבני הבניין של חלבונים), ונמצא כמעט בכל תאי הגוף. קרניטין הוא המונח הכללי למספר תרכובות הכוללות ל-קרניטין, אצטיל-ל-קרניטין ופרופיוניל-ל-קרניטין. התרכובת הפעילה בגופינו היא תרכובת ל-קרניטין בלבד, הינה מיוצרת מחומצות אמינו חיוניות ליזין ומתיונין ונמצאת בשימוש נפוץ בקרב ספורטאים כמשפר ביצועים.
ל-ארגינין
ל-ארגינין היא חומצת אמינו חצי חיונית, ומשמשת להרכבת חלבונים. כחלק מפעילותו, ל-ארגינין משפיע על תהליכי ייצור האנרגיה בגוף ומבקר את רמות הסוכר בדם ודואג לאיזונן, ובכך מעכב את ייצור הגלוקוז והטריגליצרידים בגוף, כמו כן הוא מעכב פירוק חלבונים
בשריר. השפעות אלו, ככל הנראה יכולות להפחית צבירת שומן ולשפר רגישות לאינסולין ואת היכולת האנטי-אוקסידנטית. ל-ארגינין מומר בגוף לכימיקל הנקרא nitric oxide (NO), אשר לו תפקיד מפתח בשליטה על זרימת הדם.
ספירולינה (במנטה לימון בלבד)
הספירולינה הינה אצה המהווה מקור לחומרי הזנה רבים- עשירה בחלבונים, חומצות שומן חיוניות, ומהווה מקור למינרלים, ויטמינים ואנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) בכמות גבוהה, כגון ויטמיני B, ויטמין E, ויטמין A, ברזל, מנגן, אבץ, נחושת וסלניום. לספירולינה משויכים יתרונות בריאותיים רבים, ביניהם ירידה ברמות השומנים והסוכרים בדם, ואף ירידה במשקל.
פרוביוטיקה
סוכרית איטלס מכילה 100 מיליון חיידקי פרוביוטיקה מ-10 זנים שונים. במערכת העיכול שלנו שוכנים למעלה מ-100 טריליון (!) מיקרואורגניזימים, הנקראים מיקרוביוטה. המיקרוביוטה משפיעה על תפקודים חיוניים בגוף האדם – בקרה על המערכת החיסונית, עיכול המזון, ייצור ויטמינים כמו ויטמין B12 וויטמין K, ותפקודים רבים נוספים.
קפאין אנהידרוס
השפעותיו של הקפאין נחקרו רבות. הקפאין בעל השפעה על האנרגיה הגופנית, וידוע בשימוש לשם שיפור ביצועים אתלטיים, במיוחד בענפי ספורט סיבולת. המנגנון הארגוגני העיקרי של קפאין הוא אנטגוניזם של קולטני אדנוזין. במילים אחרות, ניתן לומר שהקפאין משפר ביצועים באמצעות עיכוב פעילות של אדנוזין דרך הקולטנים שלו, ובכך קפאין משפיע בעקיפין על שחרור של נוראדרנלין, דופמין, אצטילכולין, סרוטונין, גלוטמט, חומצה גמא-אמינו- בוטירית (GABA), ואף נוירופפטידים.